Testamente – fra 2500 kroner inklusive moms

Vi er ganske klar over, at vi er et blandt mange valgmuligheder, når det kommer til rådgivning og bistand med udfærdigelsen af testamente.

Vi vil rigtig gerne gøre det så let som muligt for dig at se, hvorfor vi mener, at du skal vælge os til at udfærdige dit testamente. Derfor kan du herunder læse kort og let overskueligt om Advokathuset Odense A/S: 

  • Altid advokat. Når du kommer til os, kan du være sikker på, at det er en advokat, der udfærdiger dit testamente hele vejen.
  • Grundig vejledning. Vi gennemgår ikke bare papirerne med dig, vi vejleder dig ud fra vores viden fra udarbejdelse af mange tusinde testamenter. Det vigtigste for os er at guide vores kunder, så de kan træffe velinformerede og kvalificerede valg.
  • Personligt møde. Vi prioriterer, at der skal altid være personligt møde såfremt det er muligt. Det giver en bedre kommunikation og en tryggere oplevelse for vores kunder.
  • Dit testamente udfærdiges af en advokat og vi har personlige møder for at sikre kvaliteten af indholdet og fjerne risikoen for fejl og misforståelser.

“Jeg kan trygt anbefale advokathuset, og vil uden tvivl bruge dem i fremtiden. Tak!”

– Rolf Ejerskov

Sådan udfærdiges et testamente:

Når du vælger os til at klare det juridiske i forhold til dit testamente, vil det som regel foregå på samme måde. Det betyder, at du kan være helt tryg ved processen, fordi vi har gjort det mange gange før – men stadig tager vi stort hensyn til den individuelle sag, så du får det resultat, der passer bedst til din situation. Normalvis foregår en testamenteudfærdigelse således:

1) Vi modtager basisoplysningerne fra kunden, så vi kan danne os et overblik over situationen

2) Vi mødes på vores kontor, hvor vi nærmere drøfter mulighederne og finder den løsning der passer bedst til den individuelle situation. Vores fornemmeste opgave er at vejlede, så vores kunder kan træffe kvalificerede og velovervejede valg.

3) Vi udarbejder et udkast på baggrund af drøftelser og de fremsatte ønsker, evt. med angivelse af flere valgmuligheder, som kunden så i ro og mag kan tage stilling til

4) Udkastet tilrettes i samarbejde med kunden

5) Vi færdiggør papirerne, så de er klar til notaren. Hvis kunden er i tvivl er vi altid behjælpelige med tidsbestilling hos notaren i forhold til, hvor og hvordan der skal bestilles tid.

6) Kunden møder hos notaren og underskriver det færdige testamente, der herefter er gældende og en genpart opbevares samtidig i centralarkivet for testamentet

Derfor skal du vælge os

Hos os kan du altid være sikker på, at du møder din advokat ansigt til ansigt. Det personlige møde er en vigtig del af vores kerneværdier.

Hos os kan du altid være sikker på at få kyndig vejledning af vores advokater, så du kan træffe valg, der er oplyste og informerede.

Vores advokater har alle mindst 10 års erfaring med udarbejdelse af testamenter

FAQ / Typiske spørgsmål

For at sikre dig, at arven går til dem, du har tiltænkt. Der er en helt fast arvefølge, når det kommer til efterladte værdier fra den afdøde, men skal du selv have indflydelse på, hvordan tingene fordeles efter din død er et testamente nødvendigt.

Der er store milliardbeløb, der årligt ender i de forkerte lommer. Så for at sikre, at den arv du efterlader går til dem du ønsker anbefaler vi, at du udarbejder testamente.

Ved at skrive et børnetestamente, der beskriver hvad forældrene ønsker, at der skal ske med fælles børn i tilfælde af, at begge forældre falder bort, kan man have medbestemmelse i forhold til den endelige afgørelse. Et børnetestamente er ikke retsgyldigt, men myndighederne følger det som oftest.

1. januar 2008 trådte en ny arvelov i kraft, men som samlevende arver man fortsat ikke hinanden automatisk, uanset om man har boet sammen i 2, 5 eller 10 år – det kræver stadig et testamente. Overvej muligheden for et såkaldt udvidet samlevertestamente, der arvemæssigt kan stille samlevende stort set som om de var ægtefæller.

Særejebestemmelser kan f.eks. sikre, at arven efter dig sikres dine børn og i størst muligt omfang ved dit barns død går til dine børnebørn. En bestemmelse der gør arven dit barns til fuldstændigt særeje gælder både ved barnet skilsmisse eller død.

Denne særejebestemmelse sikrer f.eks, at jeres barn ikke skal dele arven efter jer med jeres svigerbarn ved en senere skilsmisse.