Køberrådgivning – fra 5000 kroner inklusive moms

Køb af hus, lejlighed eller andelsbolig er for langt  de fleste den største økonomiske investering de kommer til at foretage – husk derfor altid advokatforbehold og gennemgang med advokat.

Når du skal vælge en advokat eller et firma til at bistå dig med køberrådgivning og bringe dit sikkert gennem købets faser, er der mange der byder sig til. Vi vil gerne gøre det let for dig at beslutte, om vi er de rigtige til at udføre opgaven for dig,. Derfor har vi samlet de vigtigste fakta og informationer herunder, så du hurtigt kan danne dig et overblik over, hvad Advokathuset Odense A/S står for.

  • Advokat. Hos os er det altid en advokat, der gennemgår handlens dokumenter og rådgiver dig. Det betyder, at du kan være helt sikker på, at formalia og juraen er helt i orden.
  • Vi gennemgår papirerne med dig, så du er helt sikker på, at du forstår alt, hvad der står og ikke overser vigtige detaljer.
  • Personligt møde. Vi møder altid – så vidt muligt – vores klienter personligt. Det giver en bedre og mere tryg oplevelse.
  • Resultatet: Kvaliteten bliver bedre og risikoen for fejl minimeres.

“I forbindelse med lejlighedskøb blev jeg guidet igennem alle de processer der var og der blev taget hånd om ethvert problem der kunne opstå.

Da kontrakten blev underskrevet, gik der meget kort tid før vi var videre i processen og havde styr over skøde og lignende.

Jeg kan trygt anbefale advokathuset, og vil uden tvivl bruge dem i fremtiden. Tak!”

– Rolf Ejerskov

Hvordan foregår køberrådgivningen?

Det personlige møde er helt afgørende vigtigt for os, fordi det fjerner risikoen for misforståelser og sikrer kvalitet i rådgivningen.

Når vi bistår en køber foregår det grundlæggende på samme måde hver gang:

1) Du har fundet drømmeboligen og er efter besigtigelse – gerne med egen byggeteknisk rådgiver – blevet enig med mægler omkring pris og de nærmere vilkår

2) Du har meddelt mægler at Advokathuset er din rådgiver i handlen

3) I købsaftalen, som du har underskrevet hos ejendomsmægleren, har du fået indsat et advokatforbehold, hvor det fremgår at handlen er betinget af din advokats godkendelse af handlen i sin helhed

4) Mægleren sender os handlens dokumenter, som advokaten gennemgår

5) Vi mødes herefter på vores kontor, hvor vi sammen gennemgår papirerne og drøfter, om alt er som det skal være i den individuelle situation. Vores fornemmeste opgave er at vejlede, så vores kunder kan træffe kvalificerede og velovervejede valg

6) Vi godkender købsaftalen over for mægler inden for den i købsaftalen angivne frist, men godkendelsen betinges af de forbehold som vores juridiske gennemgang og mødet med dig har givet anledning til

7) Mægler og sælger svarer på forbeholdene, og vi drøfter svarene med dig. Kan vi herefter godkende handlen endeligt, kan handlen gennemføres

Derfor skal du vælge os

Vi har kun ansatte advokater med mindst 10 års erfaring indenfor deres speciale

Vi har dygtige og erfarne medarbejdere, der er specialiseret inden for deres områder

Vi prioriterer det personlige møde, så du altid har ansigt på den advokat, du arbejder med.

FAQ / Typiske spørgsmål

Når du køber hus er der rigtig mange, der gerne vil ’hjælpe dig’ eller sælge dig noget. Derfor er det vigtigt at du ved, at vi som advokater er de eneste uvildige rådgivere. Du skal have en advokat, fordi vi kan hjælp dig med at blive helt sikker på, at du får det du betaler for – og at det er i den aftalte stand.

Ja, det kan I sagtens. Ønsker I at være sikre på, at I siden hen kan løses fra kontrakten, hvis ikke den lever op til det lovede, så er et advokatforbehold i kontrakten nødvendigt. Det betyder nemlig, at hvis kontrakten ikke godkendes af en advokat er den ugyldig.

Servitutter er aftaler, der er tinglyst på ejendommen. De indeholder rettigheder og forpligtelser i forhold til ejendommen. De kan eksempelvis lyde på, at huset på grunden kun må være X antal meter højt.

Ved brug af huseftersynsordningen frasiger sælger sig det almindelige 10-årige sælgeransvar ved at fremlægge rapporter og et forsikringstilbud. Rapporterne beskriver husets tilstand ved overdragelsen, hvilket sammen med en ejerskifteforsikring, der dækker skjulte fejl og mangler fra sælgers ejertid, skal sikre køber mod ubehagelige overraskelser.

Der gælder en lovgiven fortrydelsesret på 6 hverdage fra både køber og sælger har underskrevet købsaftalen, men udnyttelse heraf er betinget af flere vilkår bl.a. betaling af 1% af købesummen. Vi vejleder dig også herom i forbindelse med mødet.

Hvis du har taget advokatforbehold, og advokaten endnu ikke har godkendt handlen kan du i stedet blot meddele din advokat, at du har fortrudt – så godkender han ikke handlen og denne bortfalder uden at du skal betale 1% af købesummen.